Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Cameraploeg CQC in de boeien geslagen op Binnenhof

Shownieuws

Een filmploeg van CQC is woensdagmiddag in de boeien geslagen op het Binnenhof. De drie waren in en rondom de Tweede Kamer in de weer met een verborgen camera.

Een cameraploeg van het televisieprogramma CQC is woensdagmiddag in de boeien geslagen op het Binnenhof. De drie waren in en rondom de Tweede Kamer in de weer met een verborgen camera, laat Veronica donderdag weten.

Het programma probeerde vorige week al aan te tonen dat de beveiliging van de Tweede Kamer te wensen over laat. CQC liet zien dat perspassen makkelijk kunnen worden misbruikt. Voor de show van deze week, die vrijdagavond wordt uitgezonden, ging het programma nog een stapje verder. Ditmaal wist verslaggever Jelte onder een gefingeerde naam een journalistenpas te bemachtigen, waarmee hij het parlementsgebouw eenvoudig binnenkwam.

Jelte, een cameraman en de regisseur zijn op het Binnenhof aangehouden en meegenomen voor verhoor. De drie waren snel weer op vrije voeten, maar juridische maatregelen hangen hen wel boven het hoofd. De directeur bedrijfsvoering van de Tweede Kamer heeft volgens de zender aangekondigd aangifte te doen van valsheid in geschrifte.

Bovendien negeerde de cameraploeg een sanctie van de Tweede Kamer. Na de actie van vorige week werd alle medewerkers van CQC de toegang tot alle parlementsgebouwen voor onbepaalde tijd ontzegd. De verslaggevers toonden toen aan dat het zichtbaar dragen van de toegangspas voldoende is om de detectiepoortjes, legitimatieplicht en bagagescanner te omzeilen. Bovendien bleek dat de pas makkelijk is door te geven.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen