Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Blues Brothers rode draad in leven Jim de Groot

Shownieuws

Jim de Groot kreeg het verhaal van de Blues Brothers met de paplepel ingegoten. De acteur trekt met de Engelse versie van de musical door Nederland.

Jim de Groot kreeg het verhaal van The Blues Brothers met de paplepel ingegoten. De 37-jarige acteur trekt vanaf donderdag met de Engelse versie van de musical door Nederland. Op de dansjes na had De Groot weinig moeite met zijn rol. De musical loopt als een rode draad door zijn leven.

"Ik zag de film toen hij net uit was in 1980. Ik dacht toen dat het een soort documentaire was en dat het allemaal echt gebeurd was. Prachtig vond ik dat", vertelt De Groot. "Later kwam ik erachter dat het alleen maar een verhaal was. Samen met mijn vriendje speelde ik The Blues Brothers."

De Groot vertolkte twee jaar geleden al de rol van broer Jake in de Nederlandse versie van de musical. Toen de Engelse producent een acteur voor de rol van broer Elwood zocht, kwam die al snel bij Jim uit. Met omschakelen had de acteur niet veel moeite. Alleen de 'plotselinge dansjes' vond hij lastig. "Elwood staat veel stil en als er gedanst wordt, gaat hij meteen los."

[Novum]

Gerelateerde Artikelen