Kies je favoriete radiostation

Dossiers

U2 ziet eigen videogame wel zitten

Shownieuws

Metallica, Aerosmith en The Beatles rocken al virtueel en misschien knalt ook 'Vertigo' binnenkort uit de spelcomputer. U2 ziet een eigen videogame wel zitten.

Metallica, Aerosmith en The Beatles rocken al virtueel en misschien knalt ook 'Sunday bloody sunday' binnenkort uit de spelcomputer. U2 ziet een eigen videospelletje wel zitten. "We zouden het geweldig vinden om in een game te zitten", zegt bassist Adam Clayton tegen de Amerikaanse krant USA Today.

De Ierse rockers waren een jaar geleden in gesprek met de makers van de succesvolle gamereeks Rock Band. U2 wilde geen compromissen sluiten en dus kunnen gamers vandaag de dag niet meespelen met hits als 'Vertigo' en 'Elevation'.

Nu de rockers de game van The Beatles hebben gezien, zijn ze echter van gedachten veranderd. "Wat ze met The Beatles hebben gedaan, waar de animaties heel natuurgetrouw zijn, is iets waar we in geïnteresseerd zijn. We willen niet overkomen als karikaturen."

Een eigen game lijkt dé nieuwe trend onder artiesten. Rapper 50 Cent liet zich als actieheld vastleggen in pixels voor het spel 'Bulletproof'. Beyoncé gaf begin deze maand in het Amerikaanse tijdschrift Billboard aan ook ambities in de virtuele wereld te hebben. "Ik ben helemaal weg van Wii Fit. Het lijkt me geweldig om choreografie te verwerken in een fitnessgame. Voor mij is een workout veel leuker als ik kan dansen in plaats van rennen op een suffe loopband."

[Novum]

Gerelateerde Artikelen