Kies je favoriete radiostation

Dossiers

'De storm' blaast 'Inglourious basterds' omver

Shownieuws

De Nederlandse film zegeviert in de bioscopen. Ben Sombogaarts 'De storm' draait nog geen week in de bioscopen en voert nu al de Nederlandse bioscooplijst aan.

(Novum/AP) - De Nederlandse film zegeviert in de bioscopen. Ben Sombogaarts 'De storm' draait nog geen week in de bioscopen en voert nu al de Nederlandse bioscooplijst aan. De Nederlandse productie stoot daarmee Quentin Tarantino's 'Inglourious basterds' van de troon.

Volgens filmmaatschappij Universal bekeken al meer dan negentigduizend mensen 'De storm'. De film, met in de hoofdrollen Sylvia Hoeks, Barry Atsma en Monique Hendrickx, speelt zich af tijdens watersnoodramp in 1953. De film gaat over de ongehuwde moeder Julia die tijdens de ramp haar baby uit het oog verliest.

In Amerika pakt 'Cloudy with a chance of meatballs' de eerste plaats in de bioscooplijst. De film gaat volgend jaar pas in Nederland in première. De tweede plaats is voor 'The informant!' met Matt Damon, eind oktober in Nederland te zien. De derde plek wordt ingenomen door 'I can do bad all by myself'.

NL Film, producent van 'De Storm', laat weten erg enthousiast en blij te zijn met het succes. "Dit is boven verwachting. Blijkbaar heeft een groot publiek de film gevonden. Ondanks het mooie weer van afgelopen weekend hebben toch ontzettend veel mensen de film bezocht."

[Novum]

Gerelateerde Artikelen