Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Drie bandleden keren Rigby de rug toe

Shownieuws

De Nederlandse band Rigby is gehalveerd. Drummer Jimmy van den Nieuwenhuizen en gitaristen Bart Janssen en Clemens Blacquière hebben de band verlaten.

De Nederlandse band Rigby is gehalveerd. Drummer Jimmy van den Nieuwenhuizen en gitaristen Bart Janssen en Clemens Blacquière hebben de popband verlaten. Op de website van Rigby leggen de bandleden uit dat ze verschillend denken over de toekomst van de formatie.

Rigby werd begin vorig jaar opgericht. De eerste single 'Pass you by', die in eigen beheer werd uitgebracht, betekende meteen de doorbraak van de band. Rigby speelde op het Zwarte Crossfestival en stond in het voorprogramma van de Kaiser Chiefs. Ook de tweede single 'Parade' scoorde in Nederland. In juni verscheen het debuutalbum 'Everything must go'.

Vorige maand werd bekend dat Rigby dit seizoen tot huisband van De Wereld Draait Door is verkozen. De band zou vanaf vrijdag elke maand te zien zijn in het Vara-programma, maar onduidelijk is of dit doorgaat nu drie bandleden opgestapt zijn.

Het overgebleven duo laat op de site weten op zoek te zijn naar nieuwe muzikanten. Bassist Lars van Starrenburg en zanger Christon Kloosterboer, die meedeed aan het derde seizoen van Idols en eerder deel uitmaakte van het popgroepje XYP, wensen hun drie ex-bandleden veel succes.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen