Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Rampspoed leidt Volendamse piraten naar Amsterdam

Shownieuws

Volendamse liefhebbers van het Mega Piratenfestijn worden geteisterd door rampspoed. Na een lange reeks tegenslagen kunnen zij nu naar de Amsterdamse RAI.

Liefhebbers van het Volendamse Mega Piraten Festijn worden al maanden geteisterd door rampspoed. Na een lange reeks tegenslagen kunnen zij nu naar de Amsterdamse RAI om feest te vieren.

Pech met de locatie, een ingestorte tent en gebrekkige medewerking van de gemeente leidden ertoe dat het populaire volksfeest nu in Amsterdam wordt gevierd, zo maakte medeorganisator Jaap Buijs donderdag bekend. De pechvogels moesten door de omstandigheden meerdere keren de locatie en datum verschuiven.

De gemeente verbood de organisatie uit veiligheidsoverwegingen meer dan 4100 bezoekers in het tijdelijk overdekte FC Volendam-stadion toe te laten. In de openlucht feestvieren zagen de bezoekers echter niet zitten.

Begin juli zorgde een waterleiding al voor de eerste verschuiving. De megatent van het festival moest weg omdat het risico dat Volendam zonder water kwam te zitten te groot zou zijn. Daarna zat een hevige storm tegen. De megatent stortte, waarna werd uitgeweken naar het Volendamse voetbalstadion.

Het evenement verkast nu naar het RAI-complex in Amsterdam. De feestdatum blijft 24 oktober. Op het Mega Piraten Festijn treden een avondlang artiesten als Jan Smit, Nick & Simon, Jannes en Wolter Kroes op. Bij elke show brullen zo'n tienduizend bezoekers met levensliederen mee. Voor het feest in de RAI zijn nog kaarten verkrijgbaar.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen