Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Mad Men en 30 Rock grote winnaars Emmy's

Shownieuws

Mad Men en 30 Rock hebben zondag de belangrijkste Emmy Awards gewonnen. Mad Men werd verkozen tot beste dramaserie, 30 Rock won de prijs voor beste comedy.

(Novum/AP) - De Amerikaanse tv-series Mad Men en 30 Rock hebben zondagavond de belangrijkste Emmy Awards in de wacht gesleept. Mad Men werd verkozen tot beste dramaserie, 30 Rock ging naar huis met de prijs voor beste comedy. Beide series vielen vorig jaar ook al in de prijzen.

De comedyserie 30 Rock, die in Nederland wordt uitgezonden door Comedy Central, viel zondagavond drie keer in de prijzen. Acteur Alec Baldwin won de award voor beste acteur in een comedyserie en Matt Hubbards schrijfkunsten werden onderscheiden.

De jaren zestig retroserie Mad Men won twee Emmy's. Naast de prijs voor beste dramaserie werden de Mad Men-schrijvers Kater Gordon en Matthew Weiner onderscheiden. Het eerste seizoen van Mad Men werd uitgezonden door de Vara. Wanneer het tweede seizoen in Nederland te zien is, is nog onbekend.

Verrassend waren de grote winnaars niet. 30 Rock sleepte de Emmy voor beste comedy voor het derde jaar op rij in de wacht, Med Men werd ook vorig jaar gekozen tot beste dramaserie. Bovendien gingen de series aan kop bij de nominaties. 30 Rock maakte 22 keer kans op een Emmy, Mad Men was in zestien categorieën in de race.

De Australische actrice Toni Collette zorgde wel voor een verrassing. Ze won de Emmy voor beste actrice in een comedyserie voor haar rol in United States of Tara. Grote favoriet voor de prestigieuze prijs was comédienne Tina Fey voor haar rol in 30 Rock.

De primetime Emmy Awards werden zondag voor de 61e keer uitgereikt in Los Angeles. De prijzen gelden als de belangrijkste onderscheidingen in de televisie-industrie.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen