Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Twijfel over stadionconcerten Meeuwis

Shownieuws

Het is niet zeker of de vier optredens van Guus Meeuwis die in juni in Heerenveen en Eindhoven op de rol staan wel doorgaan. Geld van kaartjes zou weg zijn.

Het is niet zeker of de vier optredens van Guus Meeuwis die volgend jaar juni in stadions in Heerenveen en Eindhoven op de rol staan wel doorgaan. Met de verkoop van zeventigduizend kaartjes zou drie miljoen euro zijn binnengehaald, maar evenementenbureau The Entertainment Group (TEG) van Marco Borsato heeft dat geld aan onder meer bedrijfsvoering uitgegeven, zo meldt De Telegraaf maandag op basis van ingewijden.

De poging om TEG te redden zou afgelopen week zijn mislukt door de onzekerheid over de concerten, omdat Meeuwis te weinig garanties kreeg voor zijn 'Groots met een zachte G'-optredens. De zanger trok zijn handen daarom af van het reddingsplan, aldus de krant. Meeuwis zou nog een miljoen euro tegoed hebben van TEG. Het artiestenbureau kreeg afgelopen week uitstel van betaling.

Borsato liet zondag al weten dat de band tussen hem en Meeuwis goed blijft, ondanks de financiële problemen bij TEG. "We hebben er samen alles aan gedaan wat redelijkerwijs mogelijk was in een poging The Entertainment Group overeind te houden. Guus heeft hier een zeer positieve en constructieve rol in gehad." Borsato zei het jammer te vinden dat sommigen de schuld bij Meeuwis leggen. "Wij gaan hier schouder aan schouder doorheen!"

[Novum]

Gerelateerde Artikelen