Kies je favoriete radiostation

Dossiers

'Le hérisson' beste literatuurfilm Film by the Sea

Shownieuws

'Le hérisson' heeft dit jaar de Film & Literatuur Award van Film by the Sea in de wacht gesleept. De Franse film werd uitgeroepen tot beste literatuurfilm.

De Franse film 'Le hérisson' heeft dit jaar de Film & Literatuur Award van het filmfestival Film by the Sea in de wacht gesleept. De rolprent, gebaseerd op het boek 'Elegant als een engel' van Muriel Barbery, werd uitgeroepen tot beste literatuurfilm.

De jury van Film by the Sea roemt in het bijzonder de manier waarop het verhaal verteld wordt: 'een heel jong meisje dat het verhaal vertelt alsof ze het filmt'. 'Le hérisson' gaat over een 12-jarige meisje dat besluit op haar dertiende verjaardag zelfmoord te plegen. In het halfjaar dat ze nog heeft gaat ze na of haar leven misschien toch nog zin heeft.

De film van regisseur Mona Achache werd gekozen uit elf genomineerden. Ook de Amerikaanse film 'Precious' was in de race voor de belangrijkste prijs van het Zeeuwse filmfestival. De film over een mishandelde tiener sleepte op het filmfestival van Toronto de publieksprijs in de wacht. De prijs is de zoveelste voor 'Precious', dat het waarschijnlijk ook bij de Oscars goed zal doen.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen