Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Adelheid Roosen wint Amsterdamprijs

Shownieuws

Theatermaakster Adelheid Roosen, dichter Frank Starik en het ontwerpersduo Mevis & van Deursen zijn de drie winnaars van de Amsterdamprijs voor de Kunst 2009.

Theatermaakster Adelheid Roosen, dichter Frank Starik en het ontwerpersduo Mevis & van Deursen zijn de drie winnaars van de Amsterdamprijs voor de Kunst 2009. Burgemeester Job Cohen maakte dit donderdagavond bekend in Muziekgebouw aan 't IJ, en reikte de winnaars ieder een prijs uit van 35 duizend euro.

De Amsterdamprijs wordt sinds 2004 jaarlijks toegekend aan drie kunstenaars of kunstinstellingen die een bijzondere, actuele en grensoverschrijdende bijdrage leveren aan de kunsten in Amsterdam. De belangrijkste kunstprijs van de hoofdstad wordt toegekend door het Amsterdams Fonds voor de Kunst.

De winnaars onderscheiden zich door wereldklasse, maatschappelijk draagvlak en het stimuleren van een open blik, aldus de jury onder leiding van Maria Barnas.

Ook graffitikunstenaar Boris Tellegen (Delta), het Calefax Rietkwintet, beeldend kunstenaar Jonas Ohlsson en choreograaf Marco Gerris waren genomineerd.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen