Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Muziekauteur Ellie Greenwich (68) overleden

Shownieuws

Ellie Greenwich is woensdag op 68-jarige leeftijd gestorven. Greenwich schreef hitsongs als 'Chapel of Love', 'Be my baby' en 'Leader of the pack'.

(Novum/AP) - Ellie Greenwich is woensdag op 68-jarige leeftijd gestorven. Greenwich schreef hitsongs als 'Chapel of Love', 'Be my baby' en 'Leader of the pack'. De muziekauteur overleed aan een hartaanval.

Greenwich blies haar laatste adem uit in een ziekenhuis in New York. De 68-jarige was een paar dagen eerder opgenomen met een longontsteking, vertelt haar nichtje.

Greenwich maakte deel uit van de Songwriters Hall of Fame en werd gezien als een van de meest succesvolle popmuziekauteurs. Ze werkte onder meer samen met platenproducent Phil Spector, die in de jaren zestig wereldfaam vergaarde met zijn 'Wall of sound'-techniek. Spector en Greenwich waren verantwoordelijk voor hits als 'Da doo ron ron' van The Crystals en Ike en Tina Turners 'River deep, mountain high'.

Ook met haar ex-man Jeff Barry had Greenwich een vruchtbare samenwerking. De twee produceerden onder meer het nummer 'Leader of the pack'. Jaren later kreeg een musical over Greenwichs leven dezelfde titel. Het theaterstuk sleepte een Tony-nominatie in de wacht.

De liedjesschrijfster stond aan de wieg van Neil Diamonds carrière en was coproducent van Diamonds vroege hits 'Cherry cherry' en 'Kentucky woman'. "Ellie Greenwich was een van de meest belangrijke mensen in mijn carrière", reageert Diamond op haar overlijden. "Ze ontdekte me als songwriter en met haar toenmalige man Jeff Barry produceerde ze mijn eerste hits."

[Novum]

Gerelateerde Artikelen