Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Beyoncé probeert het opnieuw in Maleisië

Shownieuws

Beyoncé Knowles geeft Maleisië een tweede kans. De zangeres kondigt aan volgende maand een optreden te geven in het overwegend islamitische land.

(Novum/AP) - Beyoncé Knowles geeft Maleisië een tweede kans. De zangeres kondigt aan volgende maand een optreden te geven in het overwegend islamitische land. Twee jaar geleden haalde Beyoncé een streep door haar Maleisische show, omdat ze zich niet wilde aanpassen aan de eisen die het land aan artiesten stelt.

In Maleisië mogen vrouwelijke artiesten geen sexy kleding dragen. De dames moeten zich van de schouders tot de knieën in kleren hullen en een decolleté is uit den boze. Twee jaar geleden weigerde Beyoncé haar show aan te passen en zegde ze een concert in Kuala Lumpur af. Ditmaal zegt Knowles op 25 oktober wel op de planken te klimmen in de grootste stad van het Aziatische land.

Protestbrieven van islamitische organisaties zijn al onderweg naar de Maleisische overheid. "We zijn tegen sexy shows uit het Westen. Dat hebben de mensen hier niet nodig", zegt de voorzitter van de jongerentak van een islamitische partij. "Het is de taak van de overheid om de inwoners van Maleisië te beschermen", licht hij de protestbrief toe.

Beyoncé is niet de eerste zangeres die tegen de strenge regels in het Aziatische land loopt. Begin dit jaar stond Rihanna volledig gekleed op het podium in Kuala Lumpur. Ook de concerten van Avril Lavigne, de Pussycat Dolls en Christina Aguilera werden als 'te sexy' bestempeld.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen