Kies je favoriete radiostation

Dossiers

'Guus Meeuwis bracht reddingspoging TEG om zeep'

Shownieuws

Guus Meeuwis bracht vorige week eigenhandig een reddingspoging voor The Entertainment Group om zeep. Dat schrijft De Telegraaf zondag op basis van ingewijden.

Guus Meeuwis bracht vorige week eigenhandig een reddingspoging voor The Entertainment Group om zeep. Dat schrijft De Telegraaf zondag op basis van ingewijden. Het artiestenbureau van Marco Borsato verkeert financieel in zwaar weer.

De contracten voor het reddingsplan waren vorige week zondag al ondertekend, schrijft de krant. De aandelen van The Entertainment Group (TEG) zouden door particuliere investeerders worden overgenomen. Borsato's artiestenbureau zou zo weer een paar jaar vooruit kunnen. Een betrokkene vertelt dat Meeuwis 'op het allerlaatste moment dwars ging liggen'. De Brabantse zanger zou zich zonder argumenten hebben teruggetrokken. "Marco is nog naar Tilburg gereden om hem over te halen, maar zonder resultaat", aldus een ingewijde in De Telegraaf.

Meeuwis en Borsato zijn de grootste schuldeisers van TEG. De 'Kedeng kedeng'-zanger krijgt naar verluid nog een miljoen euro voor zijn 'Groots met een zachte G'-shows in Heerenveen en Eindhoven. Meeuwis' blokkade van het reddingsplan dwong TEG ertoe uitstel van betaling aan te vragen. Dinsdag verleende een rechtbank de surseance van betaling.

De Brabantse zanger reageert zelf niet op het verhaal. Een woordvoerder laat tegenover De Telegraaf weten dat 'Guus slachtoffer is van de situatie bij TEG en zeker geen veroorzaker daarvan'.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen