Kies je favoriete radiostation

Dossiers

'Michael Jackson is niet dood'

Shownieuws

Op internet duiken steeds meer filmpjes op die beweren dat Michael Jackson helemaal niet is overleden. De zanger zou zijn dood slechts in scène hebben gezet.

Het was natuurlijk te verwachten. Op internet duiken meer en meer filmpjes en websites op die beweren dat Michael Jackson helemaal niet is overleden op 25 juni. De King of Pop zou zijn dood slechts in scène hebben gezet.

Dinsdag stak een filmpje de kop op waarop te zien moet zijn hoe Michael Jackson levend en wel uit het busje van de lijkschouwer springt. De beelden zijn onder meer via TMZ te bekijken. De entertainmentwebsite meldde eind juni als eerste dat Jackson zijn laatste adem had uitgeblazen.

Uit de begeleidende tekst bij het filmpje blijkt dat de persoon achter de beelden zelfs onderzoek heeft gedaan. "Ik heb de kentekenplaat gecheckt en het lijkt erop dat de King of Pop uit hetzelfde busje springt als waar zijn lichaam eerder in is gelegd", schrijft de persoon, die er door de beelden zeker van is dat Jackson nog in leven is. "Ik heb de originele beelden van een betrouwbare bron gekregen."

In een ander filmpje heeft iemand foto's van een levende Jackson vergeleken met de kiekjes die gemaakt zijn toen de King of Pop in een ambulance lag. Het valt de persoon op dat Jacksons 'lijk' een donkerder huidskleur heeft dan toen de zanger nog in leven was. Op weer andere beelden zou te zien zijn hoe Jacksons arm beweegt als het stoffelijk overschot per helikopter wordt vervoerd.

De King of Pop heeft zijn dood in scène gezet vanwege de publiciteit, om niet vijftig keer op te hoeven treden in de Londense O2 Arena of om veel geld te kunnen verdienen. Dat zijn veelgehoorde verklaringen voor de filmpjes en beelden.

De mensen achter websites als michael-jackson-not-dead.info en michaeljacksonhoaxdeath.com voelen zich onder meer gesteund door het feit dat Jackson nog steeds niet begraven is. Als de zanger niet is overleden, is er natuurlijk ook geen reden voor een begrafenis.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen