Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Traumatisch Canadees tripje voor Nigel Barker

Shownieuws

America's Next Top Model-jurylid Nigel Barker vloog naar Canada om jonge zeehondjes te fotograferen. De fotograaf zag hoe de dieren levend gevild werden.

America's Next Top Model-jurylid Nigel Barker vloog naar Canada om jonge zeehondjes op de gevoelige plaat vast te leggen. De fotograaf kwam echter thuis met meer dan een paar mooie kiekjes, hij hield ook een trauma over aan het tripje.

"Meer dan de helft van de zeehonden die ik heb gezien werd levend gevild. Ze werden knock-out geslagen en dan met een mes gevild", zegt Barker tegen Novum Nieuws. "De zeehonden kwamen daarna weer bij en bewogen dan nog even. Het was erg traumatisch om dat te zien."

De dierenvriend maakte een expositie van de foto's, die momenteel te zien is in Amsterdam. Samen met de Stichting Bont voor Dieren wil Barker aandacht vragen voor de brute zeehondenjacht. De kiekjes lokken ook BN'ers. "Het zijn ongelofelijk mooie foto's", jubelt actrice Marian Mudder. "Het is zo ontroerend en als je weet wat er met die dieren gebeurt, wordt het nog schrijnender."

Actrice Georgina Verbaan is helemaal in haar nopjes met de modefotograaf die tegen bont is. "Dat iemand uit de mode-industrie tegen bont is, is wel opmerkelijk. Fijn!" Verbaan en andere dierenliefhebbers kunnen hun hart ophalen: Barker heeft zijn dierenlievende genen doorgegeven aan zijn zoon. Barker: "Laatst zei hij tegen me: pap, als ik later groot ben, ga ik de kippen redden."

[Novum]

Gerelateerde Artikelen