Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Fictief personage 'invloedrijker' dan Obama

Shownieuws

Een fictief personage is uitgeroepen tot de meest invloedrijke man ter wereld. Bezoekers van website askmen.com kozen voor Don Draper uit de tv-serie Mad Men.

Niet Barack Obama of Usain Bolt maar een fictief personage is uitgeroepen tot de meest invloedrijke man ter wereld. Lezers van de Amerikaanse lifestylesite askmen.com verkozen de verzonnen charmeur Don Draper uit de televisieserie Mad Men massaal boven de president en de sportheld.

De serie Mad Men gaat over de levens en liefdes van een groep ambitieuze en competitieve mannen en vrouwen, die in de Amerikaanse reclamewereld werken. Hoofdpersoon Don Draper, vertolkt door Jon Hamm, is de directeur in de serie en staat symbool voor de 'traditionele man'.

Hoofdredacteur James Bassil van askmen.com vindt het niet gek dat Don Draper is gekozen: "Hij belichaamt de gewone man. Vader, arbeider, kostwinner en baas op het kantoor." Volgens de hoofdredacteur verlangen de lezers met de huidige recessie naar een man als Draper.

Mad Men werd bekroond met een Emmy Award en een Golden Globe voor beste dramaserie. Het eerste seizoen werd deze zomer uitgezonden door de Vara op Nederland 2. Het is nog niet bekend of Mad Men terugkomt op de Nederlandse televisie.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen