Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Album Kyteman goed voor goud

Shownieuws

Het succes van Kyteman houdt maar niet op. Zijn album 'The hermit sessions' heeft de gouden status bereikt en ging meer dan 25 duizend keer over de toonbank.

Het succes van Kyteman en zijn hiphoporkest houdt maar niet op. Het debuutalbum 'The hermit sessions' heeft de gouden status bereikt. Het schijfje is binnen een halfjaar meer dan 25 duizend keer over de toonbank gegaan.

Het gaat de 22-jarige Nederlandse trompettist de laatste maanden voor de wind. 'The hermit sessions' staat sinds de release bijna onophoudelijk in de top twintig van de Album Top 100 en zijn laatste single 'Sorry' bereikte eind september de tweede plaats in de Single Top 100. 'The hermit sessions' werd dinsdag genomineerd voor een Edison in de categorie jazz nationaal.

In een reactie vertelt de manager van de populaire trompettist, die officieel Colin Benders heet, dat hij in de zevende hemel is: "Hij was volkomen verbaasd met het nieuws en vindt het te gek dat hij zo gewaardeerd word door het Nederlandse publiek." De manager kon nog niets vertellen over de uitreiking van de plaat. "Die zal ergens in de komende maanden plaatsvinden, maar daar denken we nog over na."

Eind december staat Kyteman in een uitverkochte Heineken Music Hall. Wegens de enorme vraag naar concertkaartjes geeft hij twee extra concerten. Op 6 november in de Utrechtse poptempel Tivoli en op 21 november in 013 in Tilburg.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen