Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Shakira en Foo Fighters bij MTV Awards

Shownieuws

Shakira en de Foo Fighters zijn de nieuwste namen op de line-up van de MTV Europe Music Awards. Green Day, Leona Lewis en Tokio Hotel waren al eerder bevestigd.

Shakira en de Foo Fighters zijn de nieuwste namen op de line-up van de MTV Europe Music Awards (EMA's). Dat maakt de muziekzender woensdag bekend. Eerder konden grote namen als Green Day, Leona Lewis en Tokio Hotel op een uitnodiging rekenen.

MTV strikte voor de presentatie enkele bekende sterren uit de muziek-, tv- en filmwereld, onder wie de Backstreet Boys en 'The Da Vinci code'-acteur Jean Reno. De hoofdpresentatie is voor het tweede jaar op rij in handen van zangeres Katy Perry.

Lady Gaga en Kings of Leon zijn de grootste kanshebbers op een MTV award, met ieder vijf nominaties. De Nederlanders Alain Clark, Fedde le Grand en Esmée Denters maken kans op een nominatie in de categorie beste Europese act. Daarvoor moeten zij eerst tot beste Nederlands/Belgische act worden gekozen.

De EMA's worden op 5 november uitgereikt in Berlijn. Het evenement is in ruim 502 miljoen huishoudens in Europa te zien. De muziekzender zendt het spektakel ook in Nederland uit.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen