Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Ook fans kunnen Marco Borsato niet redden

Shownieuws

De fan die dacht Marco Borsato te kunnen helpen door de site donatiemarco.nl op te zetten zag het verkeerd. De site stopte na een dag wegens bedreigingen.

Marco Borsato krijgt honderden steunbetuigingen en de kaarten voor zijn speciale Marco & Friends-concerten vlogen over de toonbank. Veel meer om hun financieel zwaar geraakte idool een hart onder de riem te steken, kunnen de fans niet doen. Een initiatief om geld in te zamelen voor de 'Dromen zijn bedrog'-zanger is na één dag al gestaakt.

Een fan richtte dinsdag de website donatiemarco.nl op. Iedereen die Borsato door de winter wilde helpen, kon geld doneren via de site. Na een dag staat het beeld echter al op zwart. De oprichter is bedreigd en heeft daarom de stekker uit de donatiesite getrokken. "Helaas ben ik gestopt met deze site na bedreigingen, dat is het me niet waard", staat op de site. Het gedoneerde geld gaat retour afzender.

Borsato zelf heeft nooit de kans gehad te reageren op het initiatief. De 'Dromen zijn bedrog'-zanger heeft meermaals aangegeven dat hij niet zit te wachten op medelijden. "Ten onrechte is het beeld ontstaan dat ik uit een vuilnisbak zou eten en dat er voor mij geen brood meer op de plank zal zijn", zei Borsato vorige maand tijdens een persconferentie. "Ik realiseer me heel goed dat er mensen in Nederland zijn die er veel en veel slechter aan toe zijn dan ik."

[Novum]

Gerelateerde Artikelen