Kies je favoriete radiostation

Dossiers

'Sexbomb' Tom Jones nog altijd een charmeur

Shownieuws

Tom Jones was dinsdag voor het eerst in jaren weer in Ahoy te vinden. De 69-jarige Brit is zijn wilde haren nog niet verloren en toonde zich een echte charmeur.

Een 69-jarige zanger die 'Sex bomb' staat te zingen zou doorgaans goed zijn voor een gefronst voorhoofd en een schaterlach. Sir Tom Jones weet met zijn karakteristieke stemgeluid vandaag de dag nog steeds het nodige respect af te dwingen.

Met zijn goed getrainde lijf strak in het pak geeft hij een show weg waar twintigers en dertigers jaloers op mogen zijn. In een praktisch uitverkocht Ahoy, waar Jones zes jaar geleden voor het laatst op het podium klom, toont de 'It's not unusual'-zanger zich een rasechte entertainer. De Brit, die vooral in de jaren zestig als sekssymbool te boek stond, is nog steeds een charmeur. Zijn publiek wordt overladen met kushandjes en getrakteerd op rode rozen.

Jong en oud genieten van de show waarin Jones zijn fans in sneltreinvaart meeneemt langs zijn 45-jarige carrière. Oldies als 'Green green grass of home', 'I'll never fall in love again' en 'Delilah' gaan er net zo makkelijk in als Jones' nieuwe nummers van zijn laatste album '24 Hours'.

Halverwege de show laat Jones zien dat hij zijn wilde haren nog niet verloren heeft. Terwijl Joe Cockers 'You can leave your hat on' door Ahoy schalt, trekt de 'Sexbomb' zijn leren jas uit en gaan de eerste paar knoopjes van zijn overhemd los. "Try me on girls", buldert de krullenbol voordat de eerste noten van hét Jones-nummer 'Sex bomb' de zaal in worden geslingeren.

Als tegen het einde van het concert de Prince-song 'Kiss' door Rotterdam weerklinkt, heeft Jones iedereen op de been. Na een uur en drie kwartier vertrekt het publiek swingend naar huis, met de klanken van de afsluiter 'Take me back tot the party' nog vers in het geheugen.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen