Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Beyoncé is Billboards Vrouw van het Jaar

Shownieuws

Het jaar is nog niet eens om, maar Beyoncé mag zich nu al Vrouw van het Jaar noemen. Het Amerikaanse muziektijdschrift Billboard plakte de titel op de zangeres.

Het jaar is nog niet eens om, maar Beyoncé mag zich nu al Vrouw van het Jaar noemen. Het Amerikaanse muziektijdschrift Billboard plakte de titel op de 'Crazy in love'-zangeres.

Beyoncé krijgt de prijs voor haar album 'I am… Sasha Fierce', de bijbehorende wereldtournee en haar liefdadigheidswerk. In Detroit, Michigan deelde de 27-jarige zangeres 2500 gratis kaartjes uit. De tickets gingen naar families die getroffen zijn door de crisis in de auto-industrie. Ook steunde ze een liefdadigheidsinstelling die maaltijden naar voedselbanken brengt.

"Haar liedjes en kenmerkende danspassen hebben veel invloed op de popcultuur", zegt een redactiechef van Billboard. "Beyoncé heeft bovendien wereldwijd vrouwen beïnvloed met haar unieke stijl, zakenkennis en liefdadigheidswerk."

Billboard eert elk jaar een vrouwelijke artiest die 'de muziekindustrie inspireert met haar succes, leiderschap en nieuwe ideeën'. Het beeldje dat bij de titel hoort, krijgt Beyoncé op 2 oktober tijdens de jaarlijkse Women in Music-show in New York.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen