Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Marco Borsato gevaarlijkste BN'er op internet

Shownieuws

Marco Borsato is in Nederland de meest gevaarlijke ster online. Tijdens een zoekopdracht naar de zanger heeft de internetter 4,6 procent kans op een virus.

Marco Borsato is de meest gevaarlijke Nederlandse ster op internet. Een zoekopdracht naar de zanger geeft 4,6 procent kans terecht te komen op een site met een virus. Dat blijkt uit onderzoek van beveiligingsbedrijf McAfee.

Op de tweede plek prijkt het Friese model Doutzen Kroes. Ook René Froger, Hans Klok, Frans Bauer en Anouk zijn sterren naar wie een zoekopdracht tot problemen kan leiden. Koningin Beatrix is met een 24ste plaats het meest gevaarlijk van het koningshuis.

Eerder werd bekend dat Jessica Biel de twijfelachtige eer had zich de meest gevaarlijke internationale ster te mogen noemen op internet. Een zoekopdracht naar de actrice leidt in een op de vijf gevallen naar een site die in het leven is geroepen om een computer te beschadigen.

"Ook cybercriminelen houden de sterren in de gaten", licht een woordvoerder van McAfee toe. Het computerbeveiligingsbedrijf gaat jaarlijks na welke zoekopdracht naar een ster de meeste spyware en virussen oplevert. "Criminelen kijken welke sterren populair zijn en spelen daar op in."

[Novum]

Gerelateerde Artikelen