Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Chris Brown krijgt zes maanden taakstraf

Shownieuws

Chris Brown is veroordeeld tot zes maanden taakstraf. Brown moet onder meer auto's wassen vanwege het mishandelen van zijn vriendin, popzangeres Rihanna.

Chris Brown is veroordeeld tot zes maanden taakstraf. Brown moet onder meer auto's wassen en graffiti verwijderen vanwege het mishandelen van zijn vriendin, popzangeres Rihanna. Dat bleek uit de rechtbankdocumenten die op de entertainmentwebsite TMZ staan.

Naast de taakstraf besliste de rechtbank van Los Angeles dat Brown de komende vijf jaar minimaal negentig meter uit de buurt van de 'Umbrella'-zangeres moet blijven. Tijdens muziekevents waar de twee beiden aan deelnemen, moet de r&b-ster negen meter uit de buurt van zijn voormalige vriendin blijven. Ook moet de zanger een jaar in therapie voor huiselijk geweld.

De 20-jarige zanger werd op 8 juni in Los Angeles in de boeien geslagen. Dat was een paar uur nadat hij Rihanna had toegetakeld in een gehuurde sportwagen. In de politiedocumenten werd het incident omschreven als een 'wrede aanval'.

In de rapporten staat vermeld dat Brown de zangeres heeft geslagen, gebeten en heeft geprobeerd te verstikken. Op een bepaald moment probeerde de zanger zijn geliefde ook uit de auto te duwen. Dit lukte hem niet doordat ze haar gordel droeg.

De politie werd naar eigen zeggen gealarmeerd door 'het geschreeuw van een vrouw'. Toen ze ter plekke kwamen, troffen ze Rihanna 'onthutst en huilend' aan. De politiemannen vertelden dat haar mond vol met bloed zat en dat haar kleding en de auto onder de spetters zaten.

De zangeres had verschillende kneuzingen, zwellingen en blauwe plekken op haar gezicht. Ook was haar arm gekneusd en had ze andere verwondingen. Dit kwam onder meer doordat Brown een grote ring om zijn vinger droeg.

Uit de rechtbankdocumenten bleek ook dat het niet de eerste keer was dat de zanger zijn ex-vriendin aanviel. Twee keer eerder bedreigde hij zijn voormalige liefje.

Brown verklaarde dat hij 'depressief' was sinds zijn uitbarsting. Ook liet de artiest weten dat hij is opgegroeid in een gewelddadig gezin, maar niet 'dezelfde weg wil nemen'. Onlangs bood hij publiekelijk zijn excuses aan.

De carrière van de zanger heeft een behoorlijke klap opgelopen. Nadat de brute mishandeling publiekelijk bekend werd, lieten sponsoren hem vallen en enkele radiostations weigerden om nog langer muziek van hem te laten horen. Zowel Brown als Rihanna moesten optredens afzeggen waaronder een bij de Grammy Awards. De uitreiking was op dezelfde dag als de mishandeling.

Rihanna was niet aanwezig bij de zitting.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen