Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Moeder Jackson kan beheerders erfgoed aanklagen

Shownieuws

Moeder Jackson kan de beheerders van Michaels erfgoed aanklagen. Eerder was onduidelijk of ze dit kon doen, zonder haar recht op de erfenis te verliezen.

(Novum/AP) - Katherine Jackson kan de beheerders van Michael Jacksons erfgoed aanklagen. Eerder was de vraag of de moeder van de popster dit zomaar kon doen, zonder haar recht op veertig procent van het nalatenschap te verliezen.

Katherine Jackson, die de voogdij over Michaels drie kinderen heeft, wil weten of de huidige beheerders van het erfgoed wel geschikt zijn. De rechter veegde diverse argumenten van Katherine Jackson van tafel, maar liet de mogelijkheid dat Michael wel eens 'onder invloed' zou kunnen zijn geweest toen hij zijn testament in 2002 tekende, wel zwaar meewegen.

De advocaat van Katherine laat weten blij te zijn met de uitspraak van de rechter. "We hopen het opmerkelijke beheer nader te kunnen onderzoeken, zonder bijkomende hoge proceskosten. Zodat we de beste situatie voor mevrouw Jackson en haar kleinkinderen kunnen bepalen." De waarde van Jacksons nalatenschap zou meer dan vijfhonderd miljoen dollar bedragen.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen