Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Wendy van Dijk ondanks miskraam op podium X Factor

Shownieuws

Wendy van Dijk presenteerde eerder dit jaar ondanks een miskraam toch de tweede liveshow van X Factor. Een dag voor de show ontdekte ze dat het kind dood was.

Wendy van Dijk presenteerde eerder dit jaar ondanks een miskraam toch de tweede liveshow van X Factor. Een dag voor de show kwam de 38-jarige presentatrice erachter dat het kindje dat ze droeg overleden was. In een interview met RTL Boulevard sprak Van Dijk over de miskraam. Ook vertelde ze dat ze drie maanden in verwachting is van vriend Erland Galjaard.

"De zwangerschap was echt onverwacht. We waren een keer slordig en een beetje onvoorzichtig en boem", zegt Wendy over de zwangerschap die mis liep. Toen de presentatrice bijna drie maanden zwanger was, ging het verkeerd. "Donderdag hadden we een echo en zagen we dat het kindje niet meer leefde. Vrijdag was er een liveshow."

The show must go on en dus stond Wendy op het podium voor X Factor. Het verdrietige nieuws hield ze voor zich. "Ik had geen pijn, maar was wel bezig een kindje te verliezen. Er was een dokter in de zaal om het in de gaten te houden." Een dag na de liveshow ging het mis. Onderweg naar Duitsland verloor Wendy het kindje.

Twee maanden na de miskraam was het weer raak. "Ik was wekenlang kotsmisselijk, maar dacht dat ik aan het ontzwangeren was." Tijdens een vakantie op het Spaanse Ibiza deed de presentatrice een zwangerschapstest. "Op vakantie was ik ook misselijk, maar ik dacht dat het door de bergen of door wagenziekte kwam. Toen zei mijn moeder 'je hebt ook een buikje' en heb ik een test gedaan."

"Eigenlijk moet je vijf minuten wachten, maar na drie seconden was het al duidelijk. Toen sloeg ook de paniek toe. Ik dacht dat de volgende miskraam eraan kwam." Terug in eigen land ging Wendy naar het ziekenhuis voor een echo, waarbij ze weer slecht nieuws verwachtte. "Het was echt springlevend, met armpjes en beentjes alle kanten op. Echt een wonder." De 38-jarige presentatrice is inmiddels drie maanden zwanger. De baby wordt het eerste kind voor Wendy en RTL 4 programma-directeur Erland Galjaard. Samen met zanger Xander de Buisonjé heeft Wendy de 6-jarige Sem. "Hij vindt het fantastisch."

Sem wordt niet een, maar twee keer een grote broer. Ook Xanders vriendin Sophie is in verwachting. "Uiteindelijk schelen we maar een week of vier. Sem is echt de koning te rijk." Wendy wil graag een meisje, Sem heeft liever een broertje. "Daar kan hij leuker mee spelen. Maar hij weet dat ik graag een meisje wil. Daarom zei hij: jij mag een meisje, dan wil ik een broertje bij papa."

Xander en Wendy delen de voogdij over Sem. Als de kleine er straks is, is Wendy voor het eerst fulltime moeder. "Ik denk dat het altijd wel een beetje lastig blijft. Je hebt toch twee kindjes van twee vaders, dat is niet zoals je het ooit had bedacht maar zoals het leven loopt."

Hoewel Xander en Sophie hun huwelijk hebben aangekondigd, maakt Wendy geen haast Erland eeuwige trouw te beloven. "Het huwelijk heeft voor mij toch een andere lading gekregen. Ik ben een beetje voorbij het huwelijk, het kindje bezegelt onze liefde. Maar wellicht denk ik er anders over als er een kleintje rondloopt." Ten tijde van Wendy's zwangerschap van Sem was ze voornemens met Xander te trouwen. De bruiloft werd op het laatste moment afgezegd nadat de zanger een slippertje bekende.

Het valt Wendy zwaar dat ze haar in 2006 gestorven vader moet missen tijdens haar zwangerschap. "Het is heel raar om er bij stil te staan dat hij dit kindje niet zal kennen. Dat weiger ik ook te bekennen. Bovendien voel ik dat mijn vorige kindje bij hem is, dat vind ik heerlijk."

Erland, die al twee dochters heeft, heeft Wendy te kennen gegeven dat hun kind haar naam mag dragen. "Het kindje mag Van Dijk heten, naar mijn vader en naar Sem. Erland vindt dat Semmie niet en een De Buisonjé en een Galjaard moet hebben omdat hij zelf Van Dijk heet. Hij zegt: dat jochie moet gewoon een broertje of zusje krijgen wat Van Dijk heet."

[Novum]

Gerelateerde Artikelen