Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Jessica Biel gevaarlijkste ster op internet

Shownieuws

Jessica Biel is de gevaarlijkste ster op internet. Een zoekopdracht naar de actrice levert in een op de vijf gevallen een virus of spyware op.

(Novum/AP) - Jessica Biel heeft de twijfelachtige eer zich de gevaarlijkste ster te mogen noemen. Op internet tenminste. Een zoekopdracht naar de actrice leidt in een op de vijf gevallen naar een site die in het leven is geroepen om een computer te beschadigen. Dat blijkt uit onderzoek van beveiligingsbedrijf McAfee.

Brad Pitt was vorig jaar nog de gevaarlijkste ster voor internetgebruikers. "Ook cybercriminelen houden de sterren in de gaten", licht een topman van McAfee toe. Het computerbeveiligingsbedrijf gaat jaarlijks na welke zoekopdracht naar een ster de meeste spyware en virussen oplevert. "Criminelen kijken welke sterren populair zijn en spelen daar op in."

Ook Beyoncé, Jennifer Aniston, Tom Brady en Jessica Simpson zijn geen veilige zoekopdrachten. Opvallend genoeg kunnen internetgebruikers met een gerust hart op zoek naar president Barack Obama en zijn vrouw Michelle. Zij staan op de 34e en 39e plaats.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen