Kies je favoriete radiostation

Dossiers

'Politie verdraait woorden lijfarts Jackson'

Shownieuws

De advocaat van de lijfarts van Michael Jackson stelt dat de woorden van zijn cliënt door de politie verdraaid zijn. "Het is een politietheorie."

(Novum/AP) - De advocaat van de lijfarts van Michael Jackson stelt dat de woorden van zijn cliënt door de politie verdraaid zijn. Volgens de politie had dokter Conrad Murray zelf verteld dat hij naar het toilet was gegaan op het moment dat de King of Pop stopte met ademhalen. Murrays advocaat liet in een verklaring weten dat de arts dit nooit gezegd heeft.

"De meeste beweringen die in de politierapporten staan zijn gebaseerd op een theorie", vertelde de advocaat. Dinsdag lekte uit dat de door de arts toegediende medicijnencocktail de popster fataal is geworden. Dat bleek uit het autopsierapport. De politie onderzoekt of de lijfarts schuldig is aan doodslag.

Een andere Amerikaanse dokter, Susan Essien Etok, heeft een brief aan president Barack Obama geschreven, waarin ze pleit voor een strenger beleid rondom verdovende middelen. Volgens haar kan geen enkele arts verantwoordelijk worden gehouden voor de dood van Michael Jackson. Zelf is ze naar eigen zeggen ook benaderd door Jackson, met wie ze al elf jaar bevriend zou zijn. Hij zou haar vijfhonderdduizend dollar, circa 348 duizend euro, hebben geboden als ze de poplegende zou voorzien van verdovende middelen.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen