Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Roman Polanski blijft achter tralies

Shownieuws

Roman Polanski blijft voorlopig zitten waar hij zit. Een vrijlatingsverzoek van de regisseur is dinsdag afgewezen door het Zwitserse ministerie van justitie.

(Novum/AP) - Roman Polanski blijft voorlopig zitten waar hij zit. Een vrijlatingsverzoek van de filmregisseur is dinsdag afgewezen door het Zwitserse ministerie van justitie. Polanski werd op 26 september gearresteerd in Zürich.

De Zwitserse overheid vreest dat Polanski vlucht als hij op vrije voeten komt. De filmregisseur nam al eens eerder de benen: eind jaren zeventig vluchtte hij uit de Verenigde Staten. De 76-jarige Polanski wordt door de VS gezocht omdat hij in 1977 seks had met een 13-jarig meisje, wat geldt als verkrachting. Om vervolging te ontkomen, vertrok hij naar Frankrijk.

Op verzoek van de Verenigde Staten werd Polanski gearresteerd toen hij naar Zürich afreisde voor een filmfestival. Daar zou de regisseur van films als 'Rosemary's baby' en 'The pianist' een oeuvreprijs ontvangen. De VS hebben om zijn uitlevering gevraagd. Een vrijlatingsverzoek dat Polanski indiende bij de rechtbank loopt nog.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen