Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Werknemers Jan des Bouvrie accepteren loonkorting

Shownieuws

Jan des Bouvrie heeft alle 25 personeelsleden van zijn meubelbedrijf gevraagd salaris in te leveren. Ze leveren drie maanden tien procent van hun salaris in.

Jan des Bouvrie kan aansluiten in de lange rij van BN'ers die kampen met de kredietcrisis. De ontwerper heeft alle 25 personeelsleden uit zijn meubelbedrijf gevraagd drie maanden tien procent van hun salaris in te leveren. De medewerkers zijn kennelijk de kwaadste niet en hebben ingestemd.

"Dit is een voorzorgsmaatregel om in januari geen mensen te hoeven ontslaan. Ik heb al meerdere crises overleefd", verklaart hij dinsdag tegen Novum Nieuws. Hoeveel de meubelgoeroe zelf inlevert is niet duidelijk. Wel meldt hij dat hij al zijn royalties over zijn meubels in het bedrijf stopt. "Dat had ik ook in mijn eigen zak kunnen stoppen."

De meubelontwerper, die zichzelf een oude rot in het vak noemt en zijn bedrijf al dertig jaar runt, vindt het niet vervelend om publiekelijk over de financiële situatie van het bedrijf te spreken. "Ik ben nou eenmaal een bekende Nederlander. Ik wil best een voorbeeldfunctie zijn voor andere bedrijven."

Op het gebied van interieur is volgens de meubelgoeroe een kentering gaande. Mensen zouden in hun interieur weer terug naar de 'basis' willen. Door de recessie wordt weer veel meer op kwaliteit gelet bij het kopen van meubels, vertelt hij. "Een bank moet tegenwoordig weer goed zitten en er wordt bij aankoop veel nauwkeuriger gekeken naar de stof en garantie." Ook is er volgens hem veel meer vraag naar tijdloze ontwerpen.

"Een tijd geleden was het allemaal veel te wild omdat alles maar kon", verklaarde Des Bouvrie. "Nu wil het publiek weer een degelijk interieur. Het blijft toch een calvinistisch land."

[Novum]

Gerelateerde Artikelen