Kies je favoriete radiostation

Dossiers

David Letterman door het stof voor echtgenote

Shownieuws

David Letterman is diep door het stof gegaan. Letterman maakte maandag zijn excuses aan zijn vrouw, nadat hij eerder zijn seksuele escapades had bekend.

(Novum/AP) - David Letterman heeft maandag in de Late Show excuses aan zijn vrouw aangeboden. De talkshowhost ging donderdag al met zijn billen bloot en gaf in zijn tv-show toe dat hij seks heeft gehad met medewerksters. "Mijn gedrag heeft haar verschrikkelijk pijn gedaan", vertelde Letterman voor de camera's.

"Als je iemand pijn hebt gedaan en het is je eigen verantwoordelijkheid, dan probeer je het goed te maken", verklaarde de presentator. De show van maandag was de eerste die werd opgenomen na zijn omstreden bekentenis. Later bood hij ook nog zijn excuses aan aan het personeel van het programma. "Ik dacht niet na voordat ik het deed."

Een afpersingspoging bracht Letterman ertoe in zijn Late Show toe te geven dat hij seks had met medewerksters van het programma. De 51-jarige Robert Halderman, die ook werkzaam is voor de Amerikaanse zender CBS, wordt ervan verdacht twee miljoen dollar geëist te hebben in ruil voor het onder de pet houden van de affaires.

Halderman, producent van 48 Hours Mystery, zou een dagboek hebben gevonden van de assistent van Letterman, Stephanie Birkitt. Het dagboek, waarin een affaire met de talkshowhost wordt beschreven, zou Halderman hebben gebruikt bij zijn vermeende chantagepoging. Tegenover de rechter zei de verdachte vorige week dat hij onschuldig is.

Letterman is al zo'n twintig jaar samen met zijn vrouw Regina Lasko. De 62-jarige presentator heeft een zoon, Harry, die in 2003 ter wereld kwam. Met hoeveel vrouwen van zijn werk de schuinsmarcheerder het bed deelde, is niet bekend.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen