Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Backstreet Boys luisteren klimaatconferentie op

Shownieuws

De Backstreet Boys treden in december op bij de opening van de klimaatconferentie. De show maakt deel uit van een campagne van de Europese Commissie en MTV.

De Backstreet Boys treden in december op bij de opening van de internationale klimaatconferentie in Kopenhagen. De Europese Commissie en muziekzender MTV zochten een band die Europese jongeren bewuster kan maken van de gevaren van klimaatverandering en kwamen uit bij de boyband.

Het concert dat de vier heren verzorgen maakt deel uit van de campagne Play to Stop - Europe for Climate. De campagne van de Europese Commissie en MTV, die in juli van start ging, moet jongeren bewuster maken van de gevaren van klimaatverandering en de waarde van een Europese aanpak benadrukken. Onderdeel van de campagne zijn drie concerten, de Backstreet Boys verzorgen op 7 december het laatste optreden. Eerder klommen Moby en The Editors op het podium.

Op de dag van het concert van de boyband, die in de jaren negentig hit na hit scoorde, gaat de vijftiende United Nations Climate Change Conference van start in de Deense hoofdstad Kopenhagen. Tijdens de klimaatconferentie gaan wereldleiders op zoek naar een opvolger voor het Kyoto-protocol.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen