Kies je favoriete radiostation

Dossiers

IOS volgend jaar toch nog op podium

Shownieuws

IOS klimt in januari toch nog op het podium. De zes heren namen eigenlijk afgelopen weekeinde afscheid, maar mogen optreden tijdens De Vrienden van Amstel Live.

De Groningse band IOS klimt in januari toch nog op het podium. De zes heren zwaaiden eigenlijk afgelopen weekeinde af, maar tijdens het afscheidsconcert kregen ze een aanbod dat ze niet af konden slaan. IOS mag optreden tijdens De Vrienden van Amstel Live, maakte de organisatie maandag bekend.

IOS kondigde vorig jaar september aan te stoppen. Na 12,5 jaar vonden de zes heren het wel mooi geweest. Vooral zanger Joost Marsman kon zich niet meer vinden in de band. "Ik loop al een tijdje rond met het idee mijn creatieve horizon te verbreden", lichtte hij destijds zijn besluit toe.

In een reactie op het bijzondere verzoek tijdens De Vrienden van Amstel te spelen, bekent Marsman dat het vreemd is na het afscheidsconcert toch nog te spelen. "Stoppen is stoppen. Maar De Vrienden van Amstel Live is toch een verhaal apart." Het is volgens de zanger een uniek evenement en ook onder de artiesten een begrip in Nederland. "Daar nog een keer spelen voelt als een blijk van waardering voor wat wij als band het afgelopen decennium hebben neergezet. Een kroon op ons werk."

IOS, dat begon onder de naam Is Ook Schitterend, brak in 1996 door met 'Voltooid verleden tijd'. Tien jaar later scoorde de band weer hits als 'Altijd wel iemand' en 'Uit de schaduw'. Dit jaar verscheen het verzamelalbum 'Voor altijd'. IOS neemt in januari afscheid te midden van onder anderen Kane, Rowwen Hèze, Jan Smit en Nick & Simon.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen