Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Marco Borsato goed voor zeshonderd euro

Shownieuws

Een tien euro-biljet met Marco Borsato's handtekening is geveild voor zeshonderd euro. De opbrengst komt ten goede aan het malariaproject Nothing But Nets.

Hoewel Marco Borsato zelf in financieel zwaar weer verkeert, blijft hij zijn steentje bijdragen aan het goede doel. Een biljet van tien euro waar Marco Borsato zijn handtekening op heeft gezet is geveild voor zeshonderd euro. Dat meldt Nils Zelle, een van initiatiefnemers van de veiling zondag.

Biljetten van tien euro waar bekende Nederlanders hun handtekening op zetten, gingen zaterdag in Den Haag onder de hamer. De opbrengst van de actie komt ten goede aan het malariaproject Nothing But Nets. "Het idee is simpel en spreekt daarom erg aan. Een biljet van tien euro wordt meer waard door er een handtekening op te zetten", zegt Zelle. Sporters, schrijvers, presentatoren, zangers, politici en bekende zakenmensen zetten hun handtekening op de biljetten.

Premier Jan Peter Balkenende bleek het biljet protocollair niet te mogen ondertekenen, maar droeg het initiatief wel een warm hart toe en stelde zilveren manchetknopen ter beschikking voor de veiling. Dit was geen slechte zet, want Balkenende bracht uiteindelijk het meeste geld in het laatje: 750 euro.

De handtekening die het minste opleverde was die van Hans Kaz n, zo meldde de zegsman. Hij kreeg vijftien euro. Robert ten Brink's onderschrift bracht maar twintig euro op en het bekrabbelde biljet van Henny Huisman was goed voor drie tientjes. "We hebben kennelijk geen RTL-publiek", aldus de woordvoerder.

De organisatie achter het project is Junior Chamber International, een wereldwijd netwerk van mensen onder de veertig, dat zich inzet voor een betere maatschappij. Met de opbrengst worden muskietennetten verstrekt in Sierra Leone, om zo kinderen te beschermen tegen malaria.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen