Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Meer macht voor beheerders nalatenschap Jackson

Shownieuws

De beheerders van Michael Jacksons nalatenschap hebben vrijdag meer macht gekregen. John Branca en John McClain mogen nu met schuldeisers om tafel gaan zitten.

(Novum/AP) - Goed nieuws voor de schuldeisers van Michael Jackson, ze kunnen eindelijk aankloppen bij de beheerders van Jacksons nalatenschap. Een rechter gaf advocaat John Branca en muziekmagnaat John McClain vrijdag meer zeggenschap over Jacksons erfenis.

Tot vrijdag was er niemand die de schuldeisers mocht accepteren of weigeren. Dat heeft de rechter veranderd, nu mogen beheerders Branca en McClain met de crediteuren om de tafel. Jackson stierf op 25 juni en liet een schuld van zo'n vierhonderd miljoen dollar (bijna 275 miljoen euro) achter. Onder de schuldeisers zijn stylisten, beveiligers en advocaten die Jackson bijstonden toen hij werd beschuldigd van kindermisbruik.

De beslissing van de rechter was tegen de zin van Michaels moeder Katherine. Zij hoopt nog steeds dat een lid van de Jacksonfamilie aan mag schuiven bij de beheerders. Branca en McClain gaan nu samen over Jacksons nalatenschap, dat op een waarde van ruim vijfhonderd miljoen dollar (343 miljoen euro) wordt geschat.

In de rechtszaal bleek ook dat het goed gaat met de drie kinderen van Michael. Sinds het overlijden van hun vader verblijven Prince Michael (12), Paris (11) en Prince Michael II (7) bij Katherine. In augustus kreeg ze de volledige voogdij over haar kleinkinderen. De rechter stelde tot zijn genoegen vast dat het goed gaat met de drie. "Het lijkt erop dat de kinderen het wonderbaarlijk goed doen bij hun oma."

[Novum]

Gerelateerde Artikelen