Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Afperser David Letterman diep in schulden

Shownieuws

De man die probeerde talkshowhost David Letterman voor twee miljoen dollar af te persen, zit diep in de schulden. Hij ontkent de poging tot afpersing.

(Novum/AP) - De man die probeerde talkshowhost David Letterman voor twee miljoen dollar af te persen, zit diep in de schulden. Dat bleek vrijdag toen de 51-jarige verdachte voor het eerst in de rechtbank verscheen.

De afpersingspoging dwong Letterman ertoe in zijn Late Show toe te geven dat hij seks had met medewerksters van het programma. De bekentenis, die op de lachspieren van het publiek werkte, was een regelrechte hit. De show van donderdag trok 38 procent meer kijkers dan de Late Show van vorige week donderdag.

De 51-jarige verdachte is ook werkzaam voor de Amerikaanse zender CBS. Hij is producent van het misdaadprogramma 48 Hours Mystery. De man woonde tot voor kort samen met een vrouw die meewerkt aan de Late Show en eerder meewerkte aan 48 Hours Mystery. Het is niet bekend of die vrouw één van de vrouwen was met wie Letterman het bed deelde.

De man werd in de val gelokt met een valse cheque van twee miljoen dollar. Hij dreigde een film en boek uit te geven over Lettermans daden achter de schermen. Tegenover de rechter zei de verdachte vrijdag dat hij onschuldig is. Veel meer liet hij niet los.

Volgens de officier van justitie is er volop bewijs tegen de 51-jarige. "Hij is wanhopig en is in staat alles te doen." De man hangt een gevangenisstraf van vijftien jaar boven het hoofd. Na het betalen van een borgsom van tweehonderdduizend dollar (137 duizend euro) mocht hij naar huis.

Letterman beloofde in maart eeuwige trouw aan zijn vrouw. Volgens een woordvoerder van de talkshowhost is er geen sprake van overspel, Lettermans seksuele escapades vonden plaats voordat hij in het huwelijksbootje stapte. Wel is Letterman al zo'n twintig jaar samen met Regina Lasko. De 62-jarige presentator heeft een zoon, Harry, die in 2003 ter wereld kwam. Met hoeveel vrouwen van zijn werk Letterman het bed deelde, is nog steeds niet bekend.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen