Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Ook kindsoldaten slachtoffer faillissement TEG

Shownieuws

Ook kindsoldaten blijken de dupe te zijn van het faillissement van The Entertainment Group. Stichting Kindsoldaat stak 1,6 miljoen euro in het artiestenbureau.

Niet alleen artiesten, maar ook kindsoldaten blijken de dupe te zijn van het faillissement van The Entertainment Group. Stichting Kindsoldaat stak 1,6 miljoen euro in het artiestenbureau van Marco Borsato voor de film 'Wit licht'. Nu TEG failliet is, kan Stichting Kindsoldaat volgens de Telegraaf fluiten naar het geld.

De krant wist de hand te leggen op interne stukken van TEG waaruit blijkt dat ook Stichting Kindsoldaat nog geld tegoed heeft. Een ramp lijkt het niet voor de liefdadigheidsinstelling, blijkt uit de reactie van bestuurslid Willemijn Verloop. Zij laat weten dat Stichting Kindsoldaat nooit geld van TEG verwachtte. "Nederlandse films maken vrijwel nooit winst. Het geld dat we geïnvesteerd hebben, was niet dan donateurs, maar van bedrijven die het project Wit Licht wilden ondersteunen."

Uit de interne documenten blijkt bovendien dat een groot aantal artiesten nog geld tegoed hebben van TEG. Zo wacht Trijntje Oosterhuis nog op dertigduizend euro en krijgt Krezip nog 130 duizend euro. Nick & Simon hebben nog twaalfduizend euro tegoed van TEG, Acda en de Munnik staan voor nog 42 duizend euro in de boeken.

Ook voetbalclub Heerenveen wacht nog op een kwart miljoen na de concerten die Guus Meeuwis in het Abe Lenstrastadion gaf. Hotelketen Van der Valk krijgt nog 120 duizend euro. Ingewijden meldden De Telegraaf dat zij allen naar hun centen kunnen fluiten.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen