Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Jochem Myjer krijgt Leidse erepenning

Shownieuws

Komiek Jochem Myjer kan het weekeinde feestelijk inluiden. De 32-jarige cabaretier werd vrijdag in het stadhuis geëerd met de Leidse erepenning.

Komiek Jochem Myjer kan het weekeinde feestelijk inluiden. Myjer werd vrijdag in het stadhuis geëerd met de Leidse erepenning. Het gemeentebestuur kende de onderscheiding toe aan de cabaretier omdat 'hij zich een waar ambassadeur van Leiden toont, zowel met zijn theaterstukken als door zijn betrokkenheid bij vaak ook Leidse goede doelen'.

De 32-jarige grappenmaker gaf zijn studie biologie op om fulltime cabaretier te worden. Kennelijk geen verkeerde keuze want na eerdere successen toert hij momenteel door het land met de voorstelling 'De rust zelve'. Deze is gebaseerd op zijn ervaringen in en met de stad Leiden, waar hij woont.

Myjer is ambassadeur van instellingen als de Leidse Schouwburg en Xenia Hospice, een stichting die zich inzet voor de oprichting van een hospice voor jonge mensen. Hij maakt zich ook hard voor stichtingen die zich inzetten voor kinderen in ontwikkelingslanden.

De onderscheiding wordt jaarlijks uitgereikt op de vooravond van de viering van het Leidens Ontzet. De liefde tussen Myjer en de stad komt van beide kanten. Op de website noemt hij Leiden 'het mooiste stadje van Nederland'.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen