Kies je favoriete radiostation

Dossiers

'Nothing personal' grote winnaar Gouden Kalveren

Shownieuws

'Nothing personal' ging er tijdens de uitreiking van de Gouden Kalveren met de grootste buit vandoor. De film mocht vrijdag vier Kalveren in ontvangst nemen.

'Nothing personal' ging er tijdens de uitreiking van de Gouden Kalveren met de grootste buit vandoor. De film mocht vrijdag vier Kalveren in ontvangst nemen. 'Oorlogswinter' en 'Kan door huid heen' namen ieder drie gouden beeldjes mee naar huis. De prestigieuze prijzen werden uitgereikt tijdens het Gala van de Nederlandse Film in Utrecht.

'Nothing personal' werd verkozen tot beste lange speelfilm. Ook werd de film onderscheiden voor het beste camerawerk, beste sounddesign en beste regie. 'Oorlogswinter', met acht nominaties de grootste kanshebber, nam de Kalveren voor beste productiedesign, beste mannelijke bijrol en beste acteur in ontvangst.

Die beste acteur is Martijn Lakemeier. Met zijn hoofdrol in 'Oorlogswinter' maakte de 16-jarige zijn filmdebuut. De jury noemt de acteur 'een groot talent waar je naar blijft kijken'. Rifka Lodeizen werd verkozen tot beste actrice voor haar rol in 'Kan door huid heen', omdat 'haar persoonlijkheid bepalend is voor de ijzersterke film'.

Met de uitreiking van de Gouden Kalveren kwam een einde aan de 29e editie van het Nederlands Filmfestival. Het evenement trok dit jaar een recordaantal van 151 duizend bezoekers. De feestelijke uitreiking van de 'Nederlandse Oscars' werd gepresenteerd door cabaretiers Viggo Waas en Peter Heerschop.

Winnaar 'Nothing Personal' is nog niet bekend bij het grote publiek. Het verhaal gaat over de jonge Anne, die kiest voor een zwerversbestaan om eenzaamheid te ervaren en zo te ontsnappen aan haar verdriet. De film van regisseur Urszula Antoniak draait vanaf 17 december in de Nederlandse bioscopen.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen