Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Egbert Jan Weeber wint filmwedstrijd

Shownieuws

De film 'Geen zin' met in de hoofdrol Egbert Jan Weeber heeft het 48 Hour Film Festival gewonnen. De film gaat over een ruziënd stel dat eters thuis krijgt.

De film 'Geen zin' met in de hoofdrol Egbert Jan Weeber heeft het 48 Hour Film Festival gewonnen. Het team van Weeber maakte in 48 uur een film over een ruziënd stel dat eters over de vloer krijgt. Een jury verkoos de productie tijdens het Nederlands Film Festival tot beste film van de 26 inzendingen.

Het 48 Hour Film Festival is een wedstrijd waarbij teams in 48 uur een film moeten maken. Weeber werkte belangeloos mee aan de productie. Een budget voor apparatuur, vervoer en catering werd vergaard middels een ludieke actie waarbij iedereen werd opgeroepen een zin voor in de film te bedenken en daarbij een kleine donatie te doen.

De winnende zin luidde: 'Ik ben vergeten een belangrijke vraag te stellen'. Producent en regisseur Gijs Veerhoek, die vorig jaar ook de wedstrijd won, is zeer tevreden met zijn overwinning. De film mag Nederland vertegenwoordigen tijdens de internationale finale volgend jaar in Las Vegas.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen