Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Fotograaf Nigel Barker exposeert in Nederland

Shownieuws

Nigel Barker exposeert in Nederland met zijn portretten van zeehondenpups. Barker werd in ons land bekend als fotograaf en jurylid van America's Next Top Model.

Nigel Barker exposeert in Nederland met zijn portretten van zeehondenpups. Barker werd in ons land bekend als fotograaf en jurylid van het televisieprogramma America's Next Top Model. De Britse fotograaf heeft meer interesses dan fotografie, hij bekommert zich ook om het goede doel.

De expositie wordt georganiseerd door de stichting Bont voor Dieren en Humane Society International, met als doel de aandacht te vestigen op de gruwelijke zeehondenjacht. Ook Barker trekt zich het lot van de dieren aan. "Wij leven in een prachtige wereld, maar helaas wordt die vaak met minachting behandeld. Wij zijn het aan onszelf en aan de volgende generatie verschuldigd om alles wat in onze macht ligt te doen om onze planeet te beschermen."

Barker maakte de kiekjes van de zeehonden tijdens zijn verblijf in Canada. De fotograaf maakte ook een documentaire over de dieren. De film is tijdens de expositie in het Bethaniënklooster in Amsterdam te zien. De tentoonstelling wordt dinsdagavond feestelijk geopend door Peter van der Vorst en is woensdag toegankelijk voor het publiek.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen