Kies je favoriete radiostation

Dossiers

RTL 4 viert 20-jarig bestaan

Shownieuws

RTL 4 bestaat vrijdag twintig jaar en dat wordt gevierd. De Nederlandse commerciële zender maakte furore met programma's als Idols en Barend en Van Dorp.

Televisiezender RTL 4 bestaat vrijdag twintig jaar en dat wordt gevierd. De eerste Nederlandse commerciële zender maakte furore met programma's als Goede Tijden Slechte Tijden, Idols en Barend en Van Dorp. Tijdens de gehele maand oktober verkeert het station in feestelijke sferen.

Directeur Bert Habets is trots op zijn bedrijf. "RTL is in twintig jaar uitgegroeid van een pionierende televisiezender tot een allround mediabedrijf dat zich in het hart van de samenleving heeft verankerd. Het vertrouwen van onze kijkers en adverteerders is de kroon op ons succes."

RTL vindt dat de verjaardag groots gevierd moet worden en last daarom een feestmaand in. De heugelijke maand wordt ingeluid met een speciale aflevering van De TV Kantine, een komische show waarin Carlo Boszhard en Irene Moors bekende mensen persifleren. In de jubileumeditie geeft het duo een overzicht van twintig jaar RTL-televisie.

Zaterdag blikt RTL 4 terug op het populaire kinderprogramma Telekids. Carlo Boszhard nam voor de gelegenheid vier nieuwe aflevering van de spelshow Rad van Fortuin op. Aan het eind van de maand start een reeks van het programma Typisch RTL, waarin 'de leukste en mooiste herinneringen en herenigingen' te zien zijn.

RTL 4 begon twintig jaar geleden in Nederland onder de naam RTL Véronique. Het mediabedrijf bezit nu vier televisiezenders: RTL 4, 5, 7 en 8. Om het feest compleet te maken lanceert RTL in oktober een nieuwe themazender, RTL Lounge. De zender is digitaal te ontvangen via een beperkt aantal aanbieders.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen