Kies je favoriete radiostation

Dossiers

David Letterman is zijn afperser voor

Shownieuws

David Letterman heeft in zijn Late Show toegegeven seks te hebben gehad met medewerksters. De Amerikaanse talkshowhost werd met die feiten afgeperst.

(Novum/AP) - David Letterman heeft donderdag in zijn Late Show toegegeven seks te hebben gehad met medewerksters van het programma. De Amerikaanse talkshowhost werd met die feiten afgeperst en besloot open kaart te spelen. De afperser werd in de val gelokt en Letterman bekende zijn avontuurtjes publiekelijk op televisie.

Drie weken geleden vond de presentator een brief op de achterbank van zijn auto waarin stond: "Ik weet dat je iets ergs doet, iets verschrikkelijks en ik kan bewijzen dat je die verschrikkelijke dingen doet". Letterman vertelde dat de brief bewijsmateriaal bevatte.

In overleg met zijn advocaat besloot Letterman zijn afperser te ontmoeten. Deze dreigde een film en een boek uit te geven met het verhaal over Lettermans 'enge' daden, tenzij de presentator hem fors betaalde. Letterman koos eieren voor zijn geld en lokte de man in de val met een nepcheque van twee miljoen dollar.

Letterman stelde zijn vrouw op de hoogte van zijn uitspattingen. Daarna volgde zijn publiek. "Het enge is dat ik seks heb gehad met vrouwen die voor me werken bij deze show", biechtte de presentator op. "Ik had het gevoel dat ik hen, mijn familie, mijzelf en mijn baan moest beschermen. Ik ben vervloekt, Dave had seks", zei hij tot hilariteit van het publiek.

Letterman en zijn vrouw trouwden in maart en zijn al meer dan twintig jaar samen. Het stel kreeg in 2003 een zoon. Donderdag moest de presentator getuigen tegen zijn afperser. Wanneer de hoe vaak Letterman met vrouwen van zijn werk het bed indook en of het om overspel ging is onbekend.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen