Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Winnaars Online Film Festival bekendgemaakt

Shownieuws

De winnaars van het Nederlands Online Film Festival zijn bekend. Matthijs van Nieuwkerk had die eer in handen tijdens het 29e Nederlands Film Festival.

'The Rash, 'Sirena', 'Machine van de nacht' en 'My brahma triad' zijn de winnaars van het Nederlands Online Film Festival (NOFF). Matthijs van Nieuwkerk heeft tijdens de Talkshow van het 29e Nederlands Film Festival de winnaars van de NOFF-juryprijs en de NOFF-publieksprijs bekendgemaakt. Ook de winnaars van Holland Doc 24 en Holland Doc24-Publieksprijs werden bekroond.

'The rash' is volgens de vakjury, waar Tara Elders de voorzitter van is, het perfecte voorbeeld van een geslaagde online film. "Een eenvoudig verhaal, met lef verteld. De sfeer is rauw, puur én poëtisch tegelijk." De film van Sebastiaan en Philip van Gils werd bekroond met de NOFF-juryprijs.

De korte film 'Sirena' heeft de NOFF-publieksprijs in de wacht gesleept. De film is gebaseerd op een verbeelding van een wezen uit de Griekse Mythologie en is gemaakt door Laurens Neels. Neels heeft de hoogste waardering van het publiek gekregen. De winnaars van de beide prijzen kregen ook 2500 euro.

De vakjury van Holland Doc 24, die bestond uit Hansje van Etten, Paul van den Wildenberg en Lisa ter Berg heeft 'Machine van de nacht' bekroond. De filmmakers Anna van 't Hek, Susie Oosting en Toon Westra krijgen een workshop film maken ter waarde van 1500 euro.

De documentaire 'My brahma triad' wist hoge ogen te gooien bij het publiek. De film is een persoonlijke documentaire van Anneke Weerts over haar eigen driehoeksverhouding. De Holland Doc 24-Publieksprijs bestaat uit een speciale dvd-box met alle winnaars van het Gouden Kalf voor beste documentaire.

Voor het NOFF zijn dit jaar 96 korte films geselecteerd uit 218 inzendingen. Dit was bijna een verdubbeling van het aantal geselecteerde films van vorig jaar. Sinds 1 september zijn er ruim zestienduizend stemmen uitgebracht op de NOFF-films voor de Publieksprijs.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen