Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Puberruil weer genomineerd voor cultuurprijs

Shownieuws

De buitenlandse versie van het KRO-programma Puberruil is genomineerd voor de Prix Europa Iris. In 2007 was Puberruil XL in de race voor de cultuurprijs.

Het KRO-programma Puberruil heeft opnieuw een nominatie voor de Prix Europa Iris in de wacht weten te slepen. Deze keer maakt de buitenlandse versie van het tv-programma, Puberruil XTRA, kans op de cultuurprijs. In 2007 was Puberruil XL in de race.

De Prix Europa Iris gaat naar programma's die aandacht besteden aan de multiculturele kanten van de samenleving. Ook moeten de shows een bijdrage leveren aan gelijkheid, begrip en tolerantie tussen verschillende culturen en religies.

De organisatie van de cultuurprijs was volgens de KRO vooral gecharmeerd van de aflevering waarin een 15-jarige uit India voor een paar dagen van woonomgeving ruilt met een 17-jarige uit Lelystad. De aflevering is met negen anderen in de race voor de Prix Europa Iris. Op 24 oktober wordt de winnaar bekend gemaakt in Berlijn.

In Puberruil XTRA ruilen pubers uit verschillende landen een paar dagen van woonomgeving. Het programma komt voort uit KRO Puberruil, waarin Nederlandse pubers een tijdje in elkaars schoenen gingen staan. De Nederlandse versie onderging een restyle en heet sindsdien Puberruil XL.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen