Kies je favoriete radiostation

Dossiers

OMD treedt op tijdens Night of the Proms

Shownieuws

OMD staat dit najaar op de planken tijdens Night of the Proms in het Gelredome en Ahoy. Het duo wordt gezien als pionier van de Britse elektronische muziek.

Orchestral Manoeuvres In the Dark (OMD) staat dit najaar op de planken tijdens Night of the Proms in het Gelredome in Arnhem en Ahoy in Rotterdam. Naast OMD gaan ook Rozette, Sharon den Adel van Within Tempation, Toots Thielemans, Peter & Zoltan Katona, John Miles, Fine Fleur en Il Novecento een show weggeven.

Zanger Andy MacCluskey en keyboardspeler Paul Humphreys beklommen in 2006 voor het eerst het podium van Night of the Proms in Duitsland waar hun muziek begeleid werd door een symfonisch orkest. OMD wordt door vele gezien als de pionier van de Britse elektronische muziek.

McCluskey en Humphreys waren fan van de Duitse electronicabands Kraftwerk en Neu toen ze in 1978 in Liverpool OMD oprichtten. Twee jaar na start stootte de twee door naar de top met hits als 'Enola Gay'. Het duo beleefde zijn hoogtijdagen in de eerste helft van de jaren tachtig.

In het voorjaar van 2008 stond OMD op de bühne van Promsconcerten in Charleroi, Valencia en Benidorm. Dit jaar kan ook het publiek in Antwerpen, Rotterdam en Arnhem het muzikale duo bewonderen. Night of the Proms komt in Gelredome op vrijdag 13 tot en met 14 november en van 18 tot en met 22 november in Ahoy.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen