Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Magie zesde Harry Potterfilm duurt voort

Shownieuws

Voor de zesde week op rij voert de nieuwste Harry Potter-film de bioscooplijsten aan. In Amerika scoort Quentin Tarantino's 'Inglourious basterds' goed.

Voor de zesde week op rij voert de nieuwste Harry Potter-film de bioscooplijsten aan. 'Harry Potter and the half-blood prince' breekt deze week de magische grens van tien miljoen. Het zesde verhaal over de tovenaarsleerling bracht de Nederlandse bioscopen tot nu toe bijna 10,2 miljoen euro op.

De nieuwste film van John Travolta komt deze week binnen op nummer twee. 'The taking of Pelham 1 2 3', waarin ook Denzel Washington schittert, bracht in het openingsweekeinde bijna drie ton op. 'Ice age 3: Dawn of the dinosaurs' staat net als vorige week op de derde plek.

De Amerikanen hebben de betovering van Harry Potter weten te doorbreken. Aan de andere kant van de oceaan is het Quentin Tarantino's 'Inglourious basterds' dat de klok slaat. De film waarin Brad Pitt met een stel Joods-Amerikaanse militairen wraak neemt op de Nazi's in bezet Frankrijk bracht in het openingsweekeinde ruim 26 miljoen euro op.

Ook andere landen zijn gecharmeerd van de nieuwe Tarantino. In onder meer Australië, Frankrijk en Rusland voert de rolprent de bioscooplijsten aan. Zelfs de Duitsers zijn gecharmeerd van de rauwe film waarin aardig wat Duits bloed wordt vergoten. Filmmaatschappij Universal laat maandag weten dat Tarantino met 'Inglourious basterds' zijn beste openingsweekeinde ooit beleeft. De film is vanaf donderdag in tachtig Nederlandse bioscopen te zien.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen