Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Muzikant Larry Knechtel overleden

Shownieuws

Keyboard artiest Larry Knechtel is overleden op 69-jarige leeftijd. Knechtel stond onder anderen in de studio met Elvis Presley, Ray Charles en Neil Diamond.

(Novum/AP) - Keyboard artiest Larry Knechtel is overleden op 69-jarige leeftijd. Knechtel, heeft een Grammy Award op zijn naam staan en maakte furore door mee te spelen met artiesten als Elvis Presley, Ray Charles, Elvis Costello, Neil Diamond en de Dixie Chicks. De muzikant uit Californië overleed donderdag in een ziekenhuis aan een hartaanval.

"Larry's CV op zich is al een geschiedenisles in geweldige Amerikaanse muziek", schreven de artiesten van de Dixie Chicks op hun website. "De term 'legendarische muzikant' kan gerust gebruikt worden. We hebben het over een artiest die veel verschillende instrumenten kon bespelen en te horen was op de meest legendarische platen."

Een vriend van Larry, blueszanger en gitaarspeler Wayman Chapman, vertelde dat Knechtel nog in goede gezondheid verkeerde tijdens een recent tripje met zijn familie naar Italië. "In 2003 heeft hij eens gezegd dat hij misschien met pensioen moest gaan. Maar vervolgens is hij altijd doorgegaan en had nog steeds veel succes", verklaarde zijn vriend Chapman.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen