Kies je favoriete radiostation

Dossiers

's Werelds mooiste is opnieuw Venezolaanse

Shownieuws

De 19-jarige Avalon-Chanel Weyzig uit Zwolle is niet de mooiste vrouw ter wereld. De Venezolaanse Stefania Fernandez werd zondag gekroond tot Miss Universe.

De 19-jarige Avalon-Chanel Weyzig uit Zwolle is niet de mooiste vrouw ter wereld. De Venezolaanse Stefania Fernandez werd zondagavond op de Bahamas gekroond tot Miss Universe. Avalon-Chanel, die Nederland vertegenwoordigde, wist niet door te dringen tot de vijftien finalistes.

Ook vorig jaar kwam Miss Universe uit Venezuela. In de 58-jarige geschiedenis van de schoonheidswedstrijd heeft het Zuid-Amerikaanse land vijftien keer gewonnen. Nederland wist de titel een keer in de wacht te slepen. In 1989 werd Angela Visser gekroond tot Miss Universe.

Uit de 84 deelneemsters aan de verkiezing werden vijftien finalistes gekozen. Zij struinden in badpak over het podium. De jury besloot vervolgens welke tien dames zich in een galajurk mochten hijsen, waarna vijf missen aan een vragenvuur onderworpen werden in de vragenronde. Avalon-Chanel viel al in de eerste ronde af, als ze het tot de galajurkenronde geschopt had, had ze zich in een zilveren creatie van Addy van den Krommenacker van haar beste kant laten zien.

In de ochtendshow van Giel Beelen op radio 3FM reageerde de Zwolse schone op haar verlies. Ze gaf aan teleurgesteld te zijn, maar zei de tijd van haar leven te hebben gehad. "Maar heel weinig mensen maken dit mee en dit neemt niemand me meer af." Avalon-Chanel vond het niet terecht dat Miss Venezuela gewonnen heeft. "Ze was niet de mooiste. Het heeft ook met politiek te maken."

Avalon-Chanel betreurde het feit dat de jury niet meer naar internetpolls had gekeken. Volgens sommige peilingen behoorde de 19-jarige Zwolse tot de favorieten. Het internationale wedkantoor Unibet noemde Avalon-Chanel vorige week 'een van de grootste kanshebbers' en plaatste haar op de tweede plek. De poll op de officiële website van Miss Universe werd echter aangevoerd door latina's en de Aziatische dames.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen