Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Laatste Lowlandsdag is feest voor Nederlandse acts

Shownieuws

De laatste dag van Lowlands 2009 werd ingeluid door Bertolf. De Nederlander beet het spits af voor landgenoten als Miss Montreal, Dio en De Staat.

De laatste dag van Lowlands 2009 werd ingeluid door Bertolf. De Nederlander beet het spits af voor landgenoten als Miss Montreal, Dio en De Staat. Het festival wordt zondagavond afgesloten door The Arctic Monkeys.

Een beetje zenuwachtig was Bertolf wel, hij maakte zich vooral zorgen over het vroege tijdstip. De 29-jarige Drontenaar besteeg om 11.45 uur het podium, maar had meteen het publiek aan zijn voeten. "Er was lekker veel publiek en gelukkig was iedereen klaarwakker", zei de 'Another day'-zanger tegen Novum Nieuws.

Ook Dio wist het publiek te bespelen. De 21-jarige rapper speelde handig in op het broeiende zomerweer en riep de toeschouwers op hun shirt uit te trekken. In de dampende hitte op het festivalterrein in Biddinghuizen werd massaal gehoor gegeven aan de oproep, tot groot genoegen van Dio.

Bloc Party-drummer Matt Tong moet ook af en toe gniffelen. De Brit kan hartelijk lachen om zijn dronken landgenoten die in Amsterdam langs de grachten struinen. De Britse rocker staat zondagavond voor The Arctic Monkeys in de Alpha tent en kunnen niet wachten tot ze op het podium mogen klimmen.

Miss Montreal heeft haar optreden al achter de rug, maar kan niet wachten tot haar volgende Lowlandsoptreden. Stiekem hoopt ze op een plekje in de programmering voor 2010. "Ik heb nog veel meer in mijn mars, ik kan nog groeien en dat wil ik graag laten zien." De 24-jarige zangeres uit Dedemsvaart klom zondagochtend na Bertolf op het podium van de India tent. De Drontenaar kon gewoon blijven staan, hij begeleidde Miss Montreal op gitaar bij haar hits als 'This is my life' en 'Seven friends'.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen