Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Them Crooked Vultures is surpiseact van Lowlands

Shownieuws

De geheimzinnige superband Them Crooked Vulteres is de surpise-act van Lowlands. De artiesten geven een show van anderhalf uur weg in de Grolsch tent.

De geheimzinnige superband Them Crooked Vulteres is de surpise-act van Lowlands. De hardnekkige geruchten deden al langer te ronde dat deze superband op het podium van het driedaagse popfestival zou staan. Op zaterdag om 17.30 uur was het eindelijk zover. De artiesten geven een show van anderhalf uur weg in de Grolsch tent.

De supergroep Them Crooked Vultures bestaat uit Josh Homme, gitarist van rockband Queens of the Stone Age, Dave Grohl, voormalige gitarist van Nirvana en voorman van de Foo Fighters en John Paul, basgitarist van de legendarische rockband Led Zeppelin.

Het bestaan van deze band werd lange tijd geheim gehouden. Dat deze artiesten werkelijk de handen ineen geslagen hebben is sinds deze maand bekend. Op 8 augustus traden de muzikanten voor het eerst op in de Verenigde Staten. Afgelopen donderdag speelden de band in de Amsterdamse Melkweg.

Het gat in de programmering van het Lowlands festival hield de gemoederen op het festival flink bezig. Pas op het laatste moment werd bevestigd dat het om de superband ging. De spanning was hoog en de anderen tenten stroomden leeg omdat iedereen wilde zien of Them Crooked Vultures werkelijk de surpiseact van het festival was. Al om zes uur stonden de festivalgangers te dringen. "Het is ontzettend druk", riep de woordvoerder, vlak voordat de artiesten het podium opgingen.

De woordvoerder vertelde dat het management van de band hen benaderd had. Ze wilde niet vertellen om welke band het ging maar vertelde alleen dat het goed was. "We werken veel samen met dit management dus we hadden vertouwen dat het ook daadwerkelijk een goede act zou zijn", lichtte de woordvoerder van Lowlands toe.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen